HEMI-SZTORI | madártoll

 
 

HEMI-SZTORI


 

Szársomlyói passziók II.: A vízenjárás

...és akkor ott, a benti medencében, a párán túl, mindenkiben megállt az "ütő". Megállt a levegő, megállt az idő! Talán még a kezek is megálltak a víz alatt. Minden tekintet a külső medence irányába meredt, mert a tejfehér párafalból egy szakállas, prófétaarcú figura lépett elő! Jól halljátok, lépett! Se járda, se palló, se híd, csak a hullámzó, zavaros-barna gyógyvíz!


Szársomlyói passzió

A "hol volt, hol nem volt"- kezdés igazán nem volt jellemző a hagyományos évadnyitó Szársomlyó Kupa Sárkányrepülő Versenyre. Mert ez a verseny mindig volt, mindig vártuk, s ha netán valamilyen okból eltörlődött volna, hát újra megkértük volna a pécsieket, hogy találják ki újra.


Diliház

Valamikor réges-régen, annyira régen, hogy siklóernyők még nem is voltak az égen, csak sárkány-szárnyak adták színüket a fehér felhőknek, történt a következő eset:


Termik

Hát ez se ma történt... Zseniális pilótatársunk, Hegyi Endre - aki mellesleg kiváló konstruktőr is volt: benne volt a "Fecske" fejlesztésében, Ő tervezte és gyártotta a "STRUCC", a "Bumeráng" és a "H-5"-szárnyakat is - egyik alkalommal a Nyikom hegyről startolt.


Az Úr hangja...

Egyik régebbi Eger kupa versenyen történt, hogy amikor a mezőny már sokadik napja taposta a Sombokor-starthely füvét a Kékes-hegy oldalán, Kovács Jenő barátomnak elfogyott a dugi söre. Ezt a repüléséhez mindenkor fontos kelléket a starthely közelében csörgedező hűs kis patakban őrizgette.


Zöldségek...

Manapság úgy érezzük, hogy egyre több dolgunk, ügyünk támad a Zöldekkel, a környezetvédőkkel. Félreértés ne essék, bizonyos szintig egyet értek velük, de néha úgy érzem, hogy időnként nagyon átesnek a ló túloldalára.....


Taxiskaland

Olyan régen, hogy az már akár igaz is lehet, történt az alábbi eset velem. Akkor még egy Phoenix Maria - típusu sárkánnyal repültem, amivel valahányszor ha megláttak, néhányan keresztet vetettek rám. Gyönyörű gép volt, de a nagy orrszöge és a kis szárnymélysége miatt kicsi volt a hosszstabilitása. Ezért állítólag hajlamos volt az orrabukfencre...


Szakbizottság

HFFA

 • Mentőernyő
  s-l1600_2.jpg
  550
  HUF
  hassa01
  2017/02/23
 • Szárny
  Nova_Phantom_45.jpg
  36000
  HUF
  gyj
  2015/04/09
 • Szárny
  hirdet.JPG
  150000
  HUF
  [névtelen]
  2013/04/21

keresés

belépés

linkek