Diliház | madártoll

 
 

Diliház


 

Valamikor réges-régen, annyira régen, hogy siklóernyők még nem is voltak az égen, csak sárkány-szárnyak adták színüket a fehér felhőknek, történt a következő eset:

Az egyik magyar repülőklub sárkányrepülő-találkozót szervezett. Helyszínül a jól bevált Északi-Középhegységet választották a rendezők. A nagy létszámú versenyzőgárda el is lepte a hegy oldalát. A színes szárnyak egymás után emelkedtek az égbe, hogy minél messzebb repüljenek. Történetünk hőse is így tett, miután kellő magasságot gyűjtött, „hátat fordított” a magas hegyeknek, és elindult átrepülni az Alföldet, a nagy síkságot. Egy ideig nem is volt baj, de aztán kezdtek fogyni az emelések, végül annyira megmerült, hogy már a leszállóhelyet kellett keresnie. Igen ám, de most a hatalmas pusztaság felett volt, itt kevés az út, emberek se járnak, csak a megművelt földek voltak alatta.

Szerencsére észrevett egy facsoportot, de nem! Egy kőkerítéssel körbevett nagy fák-alkotta parkot, s a fák között egy nagy épületet! Rögtön megörült, mert ha ház van, akkor emberek is vannak, s ha emberek vannak ilyen messze mindentől, akkor telefonjuk is van, és akkor lehet hívni a versenyzőket összeszedő autót, hogy hova szállt le, hova jöjjenek érte.

A kaput nem találta, átmászott hát a kerítésen. A rendezett park bokrai ás fái között gyanúsan egyforma pizsamákat viselő emberek sétáltak vagy ültek furcsán magukban. Versenyzőnknek nem volt sok ideje körbenézni, mert mellette termett két nagytermetű kórházi-egyenruhás férfi, és „jóindulatú” mosollyal szívélyesen érdeklődtek tőle, ugyan hogy néz már ki?! Mi ez a szerelés /a sárkányrepülő- heveder/ rajta, és különben is hogy érzi magát...

Próbálta elmondani-mutogatni nekik, hogy Ő valójában sárkányrepülő-pilóta, és hogy most verseny van, és hogy itt szállt le, és most csak telefonálni szeretne… Ahogy próbálta megértetni magát, lett egy halvány sejtése, hogy mind az amit mond nekik, üres fülekre vagy agyakra talál. Mert ez a nagy ház valójában egy kórház volt, sőt, elmebeteg emberek gondozóintézete. A két „barátságosan” érdeklődő egyenruhás sem volt igazi orvos, hanem csak az ápoltak közül erre a hétvégére kijelölt ápoló. Az igazi orvosok otthon töltötték a hétvégét.

-Háát peeeersze! Íiiigen! Sárkányrepülők vagyunk! Jóóól van, nincs semmi baj! - így „barátkoztak”a megtermett ápolók, és kétfelől megmarkolva a sárkányrepülő-hevedert, felkapták az emberünket, és a ház legmélyére, a gumiszobába vitték. Ott is maradt hétfőig, amíg az „igazi” orvosok megjöttek, és kiengedték…

Aki nem hiszi, szálljon utána!


Szakbizottság

HFFA

 • Mentőernyő
  s-l1600_2.jpg
  550
  HUF
  hassa01
  2017/02/23
 • Szárny
  Nova_Phantom_45.jpg
  36000
  HUF
  gyj
  2015/04/09
 • Szárny
  hirdet.JPG
  150000
  HUF
  [névtelen]
  2013/04/21

keresés

belépés

linkek