Készülünk az első sárkányrepülő sport kategória világbajnokságára.

Úgy kezdődött, hogy amikor megláttam, hogy ebben az évben a világon először sport kategóriában rendeznek sárkány VB-t, épp, amikor elmarad az EB, elhívtam Ujhelyi Balázst, és megkértem menjen el, és nyerje meg. Bertók Ausztráliából úgysem fog eljönni, és sokan lekicsinylik majd ezt a versenyt, ami pedig igazi FAI világbajnokság lesz. Nekünk pedig Bertók után jól jönne egy újabb világbajnok. Épp ideje lenne. Azonban Balázs családi és egyéb okokra hivatkozva végül lemondta a szereplést, így az udvarlást Kovács Endre a második legjobb itthon élő sárkányosunkkal folytattam. Endre az ukrán Aeros hazai dealere, volt is ötlete, honnan szerezhetnénk világszínvonalú árbócos gépet. Hogy meglegyen a 2 fős csapat, végül Kis Attilát sikerült becserkészni.

Azután elkészültek azok a nemzeti színű Discuss-ok, amiket az ukrán Aerostól kértünk erre a versenyre.

Mi is az a sport kategória?
Tulajdonképpen az árbócos gépek versenye ez, de a szigorú megkötések között szerepel a gyárilag beállított hosszstabilitás, az elismert tesztelőknél szerzett alkalmasság, és a megadott súlyhatár betartása.
Tehát árbócos világbajnokság lesz Annecyben, ahol egyben a női és a merev szárnyú sárkányos VB-t is rendezik egy időben.

A két fős csapat kapitánya Kovács Endre lesz, aki versenyezni fog, így asszisztensként kíséri a keretet Majoross Tyutyu. A másik versenyzőnk kilétét még homály fedi. Kis Attila ugyanis megsérült és egyenlőre nem repül. Kérdés felgyógyul-e a küszöbön álló VB-ig? A rendezők elfogadták, hogy ha nem javul, helyette valaki más lehessen a két fős magyar csapat tagja.

Most tehát szurkolunk.

És a gépek is gyönyörűek!