Óbudai leszálló

Kedves Repülős Barátaim !

A Pilisi Siklórepülő Egyesület nevében tájékoztatlak benneteket az óbudai starthely leszállójának ügyében a következőkről

:

- A 'szeméttelep' leszálló teljesen használható mind ernyős mind sárkányos landolásra ! Most hétvégén ( 2008 szept 13-14) került megtisztításra a szeméttelep két sávja ( középső sáv és feljebb az út mellett) , a felnőtt csipkebokroktól. Mindkét leszálló teljes szélességben és hosszúságban akadály mentessen használható és ezenkívül az Óbudai Önkormányzat levágatta a füvet a teljes területen.
- Sajnálatos módon az eddigi 'ernyős ' leszállót parkolóhelynek használja egy helyi autókereskedés, így ott landolni nem lehet.
- A Ribizkés leszállót felparcellázták és keresztirányban nagy földkupacokat emeltek, így leszállásra alkalmatlanná vált.
Kérek mindenkit, hogy repülés előtt tájékozódjon a leszállók állapotáról, nézzétek meg azokat és állapítsátok meg magatoknak a behelyezkedési irányokat és lehetőségeket ( ezt elsősorban az Óbudán ritkán repülő sárkányosoknak ajánlom).

A Pilisi Siklórepülő Klub pályázott idén az Óbudai leszálló ' szemételep' karbantartására, és nyerte el az igényelt összeget ( 60000 ft) a starthelyalapból.
Idén összesen négy alkalommal végeztünk karbantartási munkálatokat a leszállón, tavasszal 1-1 napot, és az elmúlt hétvégén két napon keresztül dolgoztunk négy-öt fővel.
Ezúton szeretném megköszönni klubtársaimnak az elvégzett munkát.

Jó repüléseket és leszállásokat kíván mindenkinek

Kenderes Zoltán a PSE elnöke

Aki tudja juttassa el ezt a levelet a többi repülőklubbnak is. Köszönöm.