MÖST azaz Magyar Öreg Sárkányosok Találkozója

2010-ben, az Évike verseny zárónapján

Az ötlet úgy jött, hogy a régen repült sárkányosoknak meg kellene mutatni egy „újkori” sárkányos versenyt, vontatást, gépeket, hogy mennyire változott a sárkányozás  a „fóliás” korszakhoz képest! Ebből, sajnos semmi sem lett - nem ez az első és nem is az utolsó óriási ötlet, ami nem sikerült -, de mégis a javunkra kellett fordítani a „Viszontlátás Örömét „ amit nem tudott elvenni tőlünk még az időjárás sem! Mert igazán az volt a cél, hogy lássuk egymást a „milliomos" Óriástól a kisnyugdíjasig!
 
 
 
A legsajnálatosabb, ami már szervezés folyamán történt, hogy Hlács Ferencet többszöri telefonálásra sem értük el, majd két nap múlva hívott Jádi Zoli, hogy agyvérzést kapott és meghalt. A temetése a találkozó napjára esett; mi sokan öregek Dunaújvárosban voltunk és én azt hiszem mindenki gondolataiban megemlékezett Feriről, mert sok merész újdonságot talált ki ami elősegítette a sárkányozás fejlődését: motoros sárkány kifejlesztése, vontatás, új modern gépet vett amit lemásoltunk, és sokáig válogatott is volt azzal az Atlasszal. Egy történet: a gépi 30-as nagy varióra kilukasztgatott ecetes flakont kellett ráilleszteni és így nem hatott rá a turbulencia. Így Ferivel elmentünk TOLÓMÉRŐVEL ecetet venni, és a pénztárosnőt megkérdeztem, nem kell-e valakinek az ecet, mert nekünk csak a flakon kell! – látni kellett volna az arcát. Amikor a közért előtt öntöttük ki az ecetet, a pénztárosnő kijött a közértből és ismét furcsa arcot vágott. A Feri valami olyasmit mondott: ugye nem mondtuk, hogy sárkányosok vagyunk? Én csak arra figyeltem, ne nagyon legyek ecetes... 
Még lehetne mesélni az ÁRBÓCMOTOROS sárkányról a kilencfánál: Tyutyukám: tartsd meg a gép farkát, mert csak úgy tudok elstartolni! (ülve repült) Tartottam a gép farkát a légcsavar meg az orrom előtt forgott egy tenyérnyire! Arra gondoltam: biztos így kell ezt csinálni ? De az orrom is megmaradt!  (Ferikém még ezeket szerettem volna megbeszélni Veled)
 
A találkozóra sokan eljöttek és aki ott volt biztos jól érezte magát, hiányoztak azok akik nem voltak velünk, csak beszéltünk Róluk mert elfelejteni nem fogjuk a fiatalabb éveinket !
Ha a szervezési telefonszámlámat megkapom, eldöntöm lesz-e még ilyen buli !?
Ősszel a Veterán Találkozón biztos találkozunk a Csobáncon (Diszel, szept. 23-26)
Csók: Tyutyu
Jóegészséget, a többit megvesszük!
2010. máj 26.

Fotók: Hemi