Paramania, Zell am See: Palika második; Szasza női első

Múlt hétvégén került megrendezésre az idei második világkupa futam Zell am See-ben. A közel 80 regisztrált versenyző helyett mindössze 32 jelent meg, köztük négy magyar: Takáts Pál, Kézi Gábor, Pethe Attila és Grillmayer Alexandra, azaz Szasza, azaz én.

Az első, azaz pénteki nap esősen indult, úgy tűnt, hogy nem is lesz futam, de a délután folyamán elállt az eső és felszállt a felhőalap, így a jól szervezett ebéd után teli hassal le is tudhattuk az első futamot, ami már félsiker volt az érvényes versenyhez. (két futam szükséges, ahhoz, hogy érvényes legyen).

A verseny második napján napsütésre ébredhettek a pilóták, sőt a meteo délutánig jó időt jósolt, így a 2. futam már 10 óra körül kezdetét vette. A futam befejeztével az idő rosszabbra fordult. De mivel a pilóták hivatalosak voltak egy ebédre a hegyen, mindenki felment, és csodák csodájára elállt az eső, így késő délután be tudtuk fejezni a 3. futamot.

A harmadik nap szintén jó idővel ajándékozott meg minket, reggel befejeztük a 4. futamot, majd délután az 5. futamra az első 15 pilóta ment fel, és ők zárták a napot. A verseny nem pont a papírforma szerint alakult, Takáts Pali helyett egy fiatal francia srác, Jeremy Baily nyerte, Pali az előkelő második helyen végzett, a 3. szintén egy francia újonc lett.  Kézi Gábor a 13. helyen zárta a versenyt, Grillmayer Alexandra pedig megnyerte a női kategóriát.

További képek: hamarosan!

(Szasza)