Reptérveszély!!

Ezen az igen-igen kései vénasszonyok nyarán, ahogy módunk, pénzünk és főleg időnk engedi, Mi repülősök, kihasználjuk, ill. próbáljuk kihasználni a viszonylag meleg, és gyönyörű őszi időt a repüléshez. Szokásunkhoz híven, mi, háti motoros siklóernyősök, és motoros sárkányrepülősök napnyugta előtt, a termikmentes időben, URASAN repülünk.
Ez így is történt szeptember közepén az egyik sárkányos társammal!
Felszállt, és egy hatalmasat repült Isaszeg-Gödöllő- Veresegyház-Vác útvonalon, ahol a veresegyházi medvepark közvetlen szomszédságában felfedezett egy teljesen kifogástalan módon kialakított, szegélyekkel kirakott, lucernásban lenyírt kis repteret.
Szeptember 28-án mindannyiunk tudta egyeztetni a munkáját, ill. dolgait, hogy kimenjünk és napnyugta előtt a jó időt és a gyönyörű ősz szépségét élvezve, egy jót repüljünk.
Felszállás előtt felmerült, hogy látta ezt a tök frankó kis repteret, repüljünk, már le hátha megtaláljuk a gazdáját és hát legalább gratulálunk neki, hogy a mai reptérlétesítés szabályai ellenére neki volt energiája és idegzete, na meg pénze egy kis frankó repteret csinálni!
Felszálltunk 3 motoros sárkánnyal és lerepültünk, odaértünk, iskolakör, leszállás.
Nagyon frankó kis terület, szerencsénkre vagy inkább szerencsétlenségünkre jött egy ember aki Cs. László rendőr-őrnagyként mutatkozott be.
Na, közölni akartuk, hogy frankó kis repteret csináltatok, de ezt a mondatot nem tudtuk végigmondani, mert jött a válasz, idézem:
- MILYEN JOGON SZÁLLNAK IDE LE?? VAN ENGEDÉLYÜK A REPTÉR                                        ÜZEMELTETŐJÉTÖL A LESZÁLLÁSRA?? NETÁN MŰSZAKI PROBLÉMA MIATT SZÁLLTAK LE?? MERT HA IGEN, AZT JELENTENI KELL, MERT AZ ESEMÉNY!! KÉREM MINDANNYIUKTÓL AZONNAL A SZAKSZOLGÁLATI IGAZOLVÁNYT, MEG MINDEN LÉGIJÁRMŰ PAPÍRJÁT!! HONNAN JÖTTEK?? MIÉRT JÖTTEK??... stb.
Hát, mondanom sem kell, köpni-nyelni nem tudtunk…
A kérdésére válaszolva elmondtuk, hogy láttuk a kijelölt repteret, és gratulálni szerettünk volna!
Jött a válasz, idézem: EZ NEM REPTÉR, NEM TUDJUK A SZABÁLYOKAT?? EZ EGY IDEIGLENESEN KIALAKÍTOTT C MINŐSÍTÉSŰ FEL- és LESZÁLLÓHELY!!!
Hát, mi tudatlan repülősök fel lettünk világosítva! TANULTUNK!
A neveinket felírta és szóbeli figyelmeztetésben lettünk részesítve!
Elmondása szerint Ő az üzembentartó és egy idézem: erős CESSNA 152-es repülővel sétarepültetést végez ezen a reptéren bocs IDEIGLENESEN KIALAKÍTOTT C MINŐSÍTÉSŰ FEL-ÉS LESZÁLLÓHELYEN!
Gondolom, hogy neki, mint a szabályokat tökéletesen ismerő és azokat legfeljebb betartó pilótának, minden engedélye megvan, hogy ezt a tevékenységet végezze!
Miután a papírjainkat visszakaptuk, megaláztatva érezve magunkat, nagyon gyorsan felszálltunk onnan!
- 16 éves repülős pályafutásom alatt megtanultam, ha a munkám ill. otthoni probléma miatt felgyülemlik bennem bármilyen feszültség, akkor fogom magam és ha az idő is engedi kimegyek, repülök egy hatalmasat, vagy csak pár iskolakört, vagy átrepülök egy másik reptérre ahol a reptéren lévő szintén repülős emberrel találkozván, annak biztosan máshogy ragyog a szeme (mert ugye repülős) és biztosan szívesen fogad bárhonnan is jössz, bármilyen légi járművel és biztosan mosolyt látok az arcán, és ez nekem, de a legtöbb repülős ismerősömnek bejött!
Hát minden pilóta társamhoz szólok most, legyen az siklóernyőstől kezdve a nagygépesig, hát itt nem fogadnak, sőt elzavarnak, megaláznak, és figyelmeztetésben részesítenek!
Pilótatársaim, nagyívben kerüljétek ezt a területet, ha nem akartok rosszat magatoknak és terjesszétek ezt a levelet, meg a reptér, bocs IDEIGLENESEN KIALAKÍTOTT C MINŐSÍTÉSŰ FEL- és LESZÁLLÓHELY paramétereit!
Ezen az IDEIGLENESEN KIALAKÍTOTT C MINŐSÍTÉSŰ FEL- ÉS LESZÁLLÓHELYEN nemkívánatos személy a repülős!
Az IDEIGLENESEN KIALAKÍTOTT C MINŐSÍTÉSŰ FEL- és LESZÁLLÓHELY paraméterei:
 
 
A gödöllői repülőtértől 9km-re, 320 fokos irányban. Közvetlenül, a veresegyházi medvepark szomszédságában.
 
Gödöllő. 2011-szeptember-29
 
Juhász Laci
Prókai Józsi
Szentesi Feri