Az üzembentartási engedélyre még várni kell

Tisztelt Klubvezetők!
 
A tegnapi napon (január 30 hétfő) a hatóságnál beadtam ismételten azt az üzembentartási kézikönyvet amelyet 2011 április 27-n már beadott az MRSZ, de a hatóság nem szakértette meg.
 
Tegnap annyival jobban sikerült benyújtani, hogy szakember kezébe lett adva azonnal.
A Mónus úrral és az egyik engedélyező kollégával töltöttem el a délelőttöt, a tennivalók ügyén. Mindkét ember arról biztosított, hogy a hatóságnak fontos az, hogy mihamarabb visszaadjon minden felfüggesztett egedélyt az MRSZ-nek, ezért gyorsított eljárásban intézi az ügyet.
 
Az engedélyünkre azonban még mindig várni kell.
 
Egy üzembentartási engedély kiadása alapvetően úgy zajlik (egyéb tennivalóit az ügyfélnek nem számítva), hogy a hatóság, a benyújtott kézikönyvet megvizsgálja, ha az nem ellentétes jogszabállyal, és formailag megfelel a 20/2002 Kövim rendeletnek, akkor azt jóváhagyja, majd kimegy a szervezethez, és leellenőrzi azt, hogy az úgy működik-e, mint ahogyan a kézikönyvben lefektették, deklarálták. Ezt hívják auditnak. Ugyan ilyen eljáráson mentünk át december 16-n a karbantartási irányítási rendszerünk vizsgálata folyamán.
 
Felvetődik azonban mindegyikünkben, hogy miért pont most kell ezt csinálni, amikor párhuzamosan földre vagyunk kényszerítve, miért nem lehet ezt úgy intézni, hogy kezünkben az engedély, és amik módosításra szorulnak, azt menet közben végrehajtjuk.
 
Nem mondták ők ott ki, de éreztem azt, hogy meglátásuk szerint így gyorsabban dolgozunk, mert mint elmondták, 2008-óta kérik, hogy a szövetség tegye rendbe a dokumentációját.
 
Tehát. Reményeim szerint, a jövő héten ez az audit lezajlik - nem találnak persze hibát benne - és visszakapunk minden engedélyünket.
 
Tudom, mindig jövő hétről beszélünk, és jövő időről beszélünk, és eredmény úgy érzitek az ablakban, de kérek mindenkit legyen türelemmel még egy kicsit, mert semmilyen hatásunk nincs a hatóságra, amivel rábírnánk őket arra, hogy tegnap előtt visszaadják engedélyeinket.
 
Üdvözlettel: Simon Sándor
MRSZ főtitkár