IDEGEN TOLLAK

Nemzeti Sport - Siklóernyő: kilencedikek lettek a magyarok a vb-n

A 18 ország 80 sportolóját felvonultató vb-n a Bolyán Anikó, Kaszás Sándor, Kiss István, Szabó Péter, Nagy Erzsébet, Strak Dávid Dániel összetételű válogatott vett részt, és az általuk megszerzett összetett 9. hely azt jelenti, hogy a világranglistán is előrelépnek az eddig 11. helyezett magyarok. A csapat a vb után sem lazít: szeptemberben két világkupán is részt vesznek Kaszásék. A mostani együttesből Bolyán Anikó és Kaszás Sándor tagja volt az augusztusban, Kolumbiában befejeződött Világjátékokon. A Caliban lezajlott nem olimpiai sportágak világversenyén ez a sportág egy pontszerzéssel is büszkélkedhetett, mivel Bolyán Anikó az ötödik helyen végzett.

MAGYAROK ELŐSZÖR SIKLANAK MAJD VILÁGJÁTÉKOKON A LEVEGŐBEN

A tavalyi év legjobb női siklóernyőse, Tóth Zsuzsanna azonban betegség miatt nem lehet majd ott Kolumbiában.

Videó megtekintése:

http://www.digisport.hu/video/15281

RED BULL X-ALPS

(sikloernyostanfolyam.hu/hu/hireknews-1)  » Képzeld el hogy ott állsz Salzburgban azzal az elképzeléssel, hogy Monacoba szeretnél eljutni. Manapság ez nem tűnik komplikált feladatnak. Autóba, buszra vagy vonatra pattanva csodálatos tájak melett haladsz el. De van, aki nem éri be ezzel az egyszerű formulával, a saját és a természet erejét hívja segítségül a cél megvalósítása érdekében. Gyalog egy siklóernyővel a hátán vág az útnak, melynek több mint  a felét repülve teszi meg, napi akár 100 kilómétert is haladva, dacolva az alpesi ídőjárási körülményekel, hegyi utakon, ismeretlen tájakon járva. Ők a Red Bull X-Alps résztvevői.

 

NOCSAK: A BETÖRÉS MÉGIS BŰNCSELEKMÉNY LEHET?

Rápirított a III. kerületi Rendőrkapitányságra a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség. Előbbi ugyanis lezárta a Pestisrácok.hu által felgöngyölített hármashatár-hegyi ingatlanvitában indított nyomozást, bűncselekmény hiányára hivatkozva, az ügyészség szerint ugyanakkor alapos a gyanú, így folytatni kell az esetleges bűnügy feltárását. Emlékezetes, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködő vállalkozók feltörték a repülőklub épületeit és tönkretették, illetve elszállították az ott található, részben muzeális sárkányrepülőket, bútorokat, ingóságokat. Az állam jogot tiport, a nyomozó hatóság fittyet hányt a bűncselekményekre, az ügyészség azonban józan maradt. Még a végén a jog és az igazságosság is győzedelmeskedhet. 

tovább a teljes cikkre  »

Körcsarnok másfél millió téglából

Budapesten, a XI. kerület legszélén, a város határán néhány fa és a rohadó homlokzata mögé burkolózva áll hazánk építészeti és repüléstörténetének egyik kimagasló emléke: a budaörsi repülőtér idén hetvenöt éves főépülete. Központi csarnokának légiessége, a Bauhaus szelleme még érezhető rajta. Kérdés, hogy valaha felújítják-e.

tovább »

Pedig mennek, mint a Vöcsök

Bronzérem az UL VB-ről

(www.hunul.net)

Ismét a VB egyetlen magyar indulójaként vágtunk neki a spanyolországi Marugánig vezető hosszú útnak. Három nap fárasztó utazást követően késő este megérkeztünk a közel ezer méter magasan fekvő repülőtérre. A táborverést követően másnap összeszereltük a gépet, de az erős szél és a nagy meleg miatt csak este tudtunk felszállni egy ismerkedésre a vidékkel. A hazai viszonyokhoz szokott szemnek kevés a zöld, kies, navigációs pontokban szegény a táj. De hamar megszokható.
Saját tervezésű navigációs feladatokkal ismerkedtünk a térképpel, tájjal. Nagyon sokat repültünk.

Q'TAY Fly Hungary-hírek

Új hónap, új tudósítás … Itthoni idő tegnap este 11 óra körül megjelent ASC magazin augusztusi száma, benne ehavi cikkünkel:

http://flipflashpages.uniflip.com/2/14020/103331/pub/ (19-23. oldal)

Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe!

Ildikó

Ha ismered a határaidat, nem lesz bajod

Az akrobatikus siklóernyősök világranglistáját Takáts Pál vezeti, a legtöbb trükkjét saját maga találja ki. Ha az ember tisztában van magával, ez a sport nem veszélyes: Takáts tíz éve repül, egy boka- és kéztöréssel megúszta eddig.

Tovább a teljes cikkhez »

A száraz, meleg idő szülöttei: a porördögök

Szép idő forgószél, boszorkánytölcsér, portölcsér, porforgatag. Négy szó, egy jelentés. A 2010-es év nem bővelkedett ilyen típusú jelenségekben, ám idén már több alkalommal fordultak elő kisméretű (0,5 – 10 méter átmérőjű), rövid ideig tartó forgószelek. Néhány nappal ezelőtt kiváló feltételek voltak adottak kialakulásukhoz, és szerencsére nem is maradtak észrevétlenek számunkra.

Tovább a teljes cikkhez »

Oldalak

Feliratkozás RSS - IDEGEN TOLLAK csatornájára