SZAKÉRTÉS

MRSz szabadrepülő oktatók éves továbbképzése

A meghirdetett továbbképzésen 6 alkalommal 60 siklóernyős és 9 sárkányrepülő oktató érvényesítette vizsgával MRSz oktatói megbízatását. Mindenki átvette a hatóság által jóváhagyott üzemeltetési és képzési kézikönyvet. Az MRSz-ben 2014. március 21-től az ezekben a dokumentumokban foglaltak szerint folyhat a képzés. Ezúton is felhívjuk a figyelmet az abban foglaltak betartására.

Befejező előadás az idei Siklóernyős Szabadegyetem

Vértes Balázs: Verseny és rekord repülésről szóló előadása a Siklóernyős Szabadegyetem zárásaként 2014. május 5-én hétfőn 18 órától lesz a szokásos Dagály utcai oktatóteremben. Ezzel a Siklóernyős Szabadegyetem előadásai befejeződtek. Most már irány a hegy, a reptér vagy a harmadik dimenzió, alkalmazni az itt hallottakat. Sok sikert hozzá minden hallgatónknak!

Siklórepülő oktatói tanfolyam

 2013. március 1-től 3-ig a Magyar Repülőszövetség Szabad Repülő Szakágának éves oktatási

tervében tervezettnek megfelelően lehetőséget biztosítunk új siklórepülő oktatói jogosítások
megszerzésére. Ehhez oktatói tanfolyamon kell részt venni és az ott elhangzottak, valamint a tematika
oktatói képzésre vonatkozó melléklete alapján eredményes vizsgát kell tenni. A továbbképzés
költsége: 30.000.- Ft személyenként. Az előadások helyszíne az MRSZ oktatóterme (Budapest XIII.
kerület Dagály u. 11. - bejárat a Jakab József utcai telephely felől a porta melletti lépcsőházon a 2.
emeletre). Az előadások és a vizsgák nyíltak, bárki számára megtekinthetőek.
A tanfolyamra bármely MRSz-klub vezető pilótája általi felterjesztéssel lehet jelentkezni a tematikában
előírt követelmények igazolásával ( info@hffa.hu ). A jelentkezések függvényében véglegesítjük a
tanfolyam időtervét. 6 főnél kevesebb jelentkező esetén a továbbképzést elhalasztjuk.
 
Amennyiben más igény nem merülne fel a tanfolyam tervezett programja:

Döntött a Kúria

 A Kúria Önkormányzati Tanácsának Köf. 5049/2012/6. számú határozata

 
A Kúria Önkormányzati Tanácsa a Budapest Környéki Törvényszék (1146 Budapest, Thököly út 97–101.) indítványozónak a dr. Biczi Tamás (Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda 1088 Budapest, Rákóczi út 11. III/1) által képviselt Dunakeszi Város Önkormányzata (2120 Dunakeszi, Fõ út 25.) ellen a Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselõ-testületének a dunakeszi repülõtér használatáról és hasznosításáról szóló – 28/2011. (VII. 25.) önkormányzati rendelettel módosított – 18/2011. (V. 31.) önkormányzati rendelet törvényellenességének vizsgálatára irányuló indítvány alapján nemperes eljárásban meghozta a következõ határozatot:

Szabó Máté ombudsman levele (+ válasz)

Köszönöm, hogy ismételten megtisztelt bizalmával és a segítségemet kérte.

Panaszában előadta, hogy a korábbi beadványa óta sem készült el az a rendelet, amely a lajstromozásra nem kötelezett légi járművekkel kapcsolatos feladatokat, illetve az eljárási szabályokat tartalmazza, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság eljárást is sérelmezte.

Észrevételeim a „légijárművek gyártásáról, építéséről és műszaki alkalmasságáról” szóló NFM rendelet tervezetről.

 Észrevételeim előtt annyit kívánok megemlíteni magamról, hogy bejegyzett igazságügyi légiközlekedési és mérnök kamarai siklórepülő szakértő vagyok, a könnyűrepülés 3 ágában is (siklóernyőzés, sárkányrepülés és motoros sárkányrepülés) oktató, a siklórepülésben mintegy 34 éve aktív szerepet játszó pilóta, a siklórepülés hazai érdekképviseletére 2004. március 31-én megalakult Szabad Repülők Szövetségének elnöke vagyok.

1990. októberétől a Magyar Repülőszövetség siklórepülő szakágának vezetője voltam. 1990-től folyamatosan a hazai siklórepülést képviselem a Nemzetközi Repülőszövetség siklórepülő szekciójában.
Különböző felsőoktatási intézményekben 7 éven át oktattam a siklórepülést, mint egyetemi (főiskolai) tantárgyat. 1991 és 1994 között a Magyar Tudományos Akadémia ösztöndíjasaként siklórepülő területen folytattam tudományos kutatómunkát.
1994-ben tagja voltam a légiközlekedési törvényt előkészítő munkacsoportnak.

Levél Dr. Szócska Miklós állimtitkár úrnak

Tisztelt Államtitkár úr!

Abban az ügyben kérem segítségét, hogy egy európai felfogástól idegen hatósági állásfoglalás és megítélésem szerint helytelen és megalapozatlan jogszabály értelmezés miatt ne a siklórepülést folytató sportolók váljanak a szabálytalankodás jelképévé.

Válaszlevél Gyarmati Jánosnak a minisztériumból

Oldalak

Feliratkozás RSS - SZAKÉRTÉS csatornájára